6 - 1

DVOV JO19-1

1e klasse 02 (promotiepoule)

9 februari 2019 12:30

Sinds 2 jaar werkt de KNVB met een voorronde en kampioenspoule. In augustus starten bijna 48 teams de race naar de uiteindelijke 2!! Promotie plekken. Het is dus erg moeilijk om te promoveren. Maar vanaf dag 1 hebben spelers maar 1 doel en dat is volgend seizoen hoofdklasse spelen. Beker wedstrijden en oefenwedstrijden tegen hoofdklassers en divisie tegenstanders werden gewonnen en in de najaarspoule was de eerste horde richting kampioenspoule  genomen. Vandaag starten de jongens tegen DVOV. Een team dat als Lucky derde uit een andere poule geplaatst was.

Met een complete ploeg en nieuwe aanwinst Leon ( overgekomen uit de JO 19-2) starten de jongens fel en goed. Met de sterke wind in de rug was het na 60 seconden Mattheüs die de 1-0 op het bord zette.  Daarna eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht. SKV was beter en reeg de kansen en goals aaneen. Eigenlijk was DVOV voetballend eigenlijk helemaal niet zoveel minder maar SKV toch slimmer en iets meer kracht. Uiteindelijk 3-0 bij rust.  Lars, na goed doorzetten van Abass en Jasper na een goede actie van Lars waren de doelpunten makers.

Ondanks de 3-0 in de rust wat wisselingen. Omdat de wind tegen een rol zou kunnen spelen Mauro en Tom erbij en Sjoerd naar links om de opbouw te verbeteren. Dat werkte prima. De jongens hielden de bal goed aan de grond en vlak na rust een schitterende 1-2 op de 16 tussen Mattheüs en Abass. Het was Abass die koel in de korte hoek de keeper wist te verschalken. In de 55 minuut een misverstand achterin en DVOV schoot knap raak. Daarna weer SKV een vrije trap van Anne kwam ongelukkig tegen het been van een verdediger en de keeper was kansloos .5-1
Vlak daarna weer een schitterende aanval goed opgezet door Coen en Mick kwam de bal in de diepte. Mattheüs was sneller dan de tegenstander en vanaf de achterlijn een strakke bal bij de tweede paal op Abass die koel de bal in het net schoot. 6-1 eindstand.

Prima start. Nog 10 wedstrijden te gaan! Volgende SC Millingen. De kampioen van de andere poule.