Competitie

Groep 1 01 (a-cat)

20 oktober 2018 13:15

Onbekend

Na een goede Bekerstart met 3 overwinningen in 3 wedstrijden moest er vandaag aangetreden worden tegen De Treffers JO 19-1. Deze jongens staan op dit moment op de 2 e plaats in de 2e divisie. Dat is dus 3 klasses hoger dan wij. Toch hadden de jongens zin om te laten zien dat we mee kunnen voetballen met dit niveau.

Met dezelfde opstelling als in de competitie en vol druk naar voren starten de jongens super. Dit hadden ze bij de Treffers niet gedacht. Waar ze op een rustige middag hadden gerekend moesten ze mee in het tempo van SKV. In de eerste 15 minuten kreeg Niels geen enkele bal op goal en had SKV al 3 keer op goal geschoten en moest de keeper van de Treffers gestrekt naar de hoek om een vrije trap van Styn uit de kruising te ranselen.

Na 15 minuten een diepe bal van de Treffers die achter leek te gaan. Daar dacht de snelle back van de Treffers anders over en hij wist de bal nog voor te trekken. Ook Niels was verrast en de spits kon met zijn teen de op de dat moment onverdiende 1-0 aantekenen. Dit is het verschil. Op dit niveau straft de tegenstander dit soort foutjes genadeloos af.

SKV bleef gewoon doorgaan en onder aanvoering van een zeer goed spelende Lars ging de gaskraan weer helemaal los. Weer een omschakelmoment en een diepe bal. Buitenspel ( 1 meter) maar ondanks vlaggen van onze grens geen fluitsignaal en de 2-0.

Dat is toch zonde. Wil je wat kunnen halen dan moet het meezitten en dat deed het niet. Abass speelde, net als iedereen, een puike wedstrijd. Was altijd aanspeelbaar en balvast. Niet altijd gelukkig in zijn keuzes maar een echte handenbinder. Hij loopt op alles en dat had nut. Een te zachte terugspeelbal was een prooi voor Abass en vlak voor rust 2-1

In de rust vermoeide koppies want deze speelwijze kost erg veel energie. En de individuele kwaliteiten van de tegenstander waren steeds beter zichtbaar. Toch vollop geloof dat er wat te halen was. Motto: gewoon doorgaan in de 2e helft.

SKV starten weer goed en na een hele mooie aanval opgezet door Jasper kawam de bal voor de voeten van Abass die de 2-2 op zijn schoen had maar helaas de bal in het zijnet schoot. De Treffers ging een tandje sneller spelen en vooral de rechtsbuiten was een plaag voor Tom. Een mooie steekbal en weg was ie. Niels was kansloos 3-1

Vlak daarna weer een mooie aanval over rechts en weer een mooi doelpunt. 4-1. Mooi om te zien dat SKV niet brak. Sterker nog men bleef vol aanvallen en Anne , Mauro en vooral Lars hadden kansen om de 4-2 te scoren. Vlak voor tijd nog een onterechte strafschop en de eindstand was 5-1 voor de Treffers.
SKV kon met opgeheven Hoofd het veld verlaten en kreeg de complimenten van de tegenstanders. Heerlijke pot gespeeld maar helaas verloren van een tegenstander waar je niet vaak tegenspeeld.

VEen mooie stimulans om vol voor de promotie te gaan. Want dit team heeft laten zien minstens in de hoofdklasse thuis te horen. Maar ja dan zal er volgende week tegen VDZ gewonnen moeten worden