Jo 19-1 wint van DTS en plaatst zich voor kampioenspoule

Competitie

1e klasse 04

1 december 2018 15:00

Onbekend

Vandaag een belangrijk potje tegen de buren uit Ede. Door het gelijkspel tegen Spero vorige week was het weer extra spannend geworden. Nog 5 ploegen in de race voor 3 plekken in de kampioenspoule die uit gaat maken wie er kan promoveren naar de hoofdklasse. Dts zou bij een overwinning over SKV heen gaan. Opdracht was dus helder. Winnen en je bent zeker bij de beste 3

SKV begon sterk en al na 4 minuten was het raak. Coen schoot raak na een hoekschop. 10 minuten later een uitbraak door het centrum en 1-1.  SKV was beter maar DTS kwam vaak gevaarlijk door. Hun middenveld was duidelijk hun sterkste linie. Na een half uur kreeg SKV dat beter onder controle en na een schitterende actie van Anne met een nog mooiere knal in de bovenhoek was het 1-2.  Niet lang daarna weer een goede actie over rechts. Anne ging de 16 meter in en kreeg een duw. Strafschop en weer Jasper die feilloos raak schoot. 1-3 en rust. Nu hadden we wel vaker ruim voorgestaan bij de rust naar dat is geen garantie voor een rustige 2e helft.

Vlak na rust weer een goede aanval. De keeper kon het schot nog keren maar Anne was attent en schoot de 1-4 binnen. Niks aan de hand. Maar slordig dekken bij een voorzet vanaf rechts zorgde snel voor 2-4.  Kort daarna een oliedomme actie van Lars. De uitblinker van de laatste weken was van mening dat hij een vrije trap moest krijgen. Toen hij die niet kreeg kreeg hij het aan de stok met de scheidsrechter. Rode kaart en de laatste 35 minuten met 10 man verder. Dit was er sein voor DTS om alles uit de kast te halen. Tactische wissel van SKV. Mick erin voor Mattheüs en Stijn met zijn snelheid alleen in de spits. Het was 20 minuten voor tijd Stijn die vanuit een fraaie pass van Demy de 2-5 wist te scoren. Dit kon niet meer fout gaan. DTS bleef echter pompen en wisten nog de 3-5 en de 4-5 te scoren meer verder kwamen ze niet en was het SKV dat juichend het veld kon verlaten.  Alles gegeven om de overwinning uit het vuur te slepen. Doel 1 was behaald. Plaatsing voor de kampioenspoule.

Hopelijk valt de schorsing van Lars mee en kunnen we met een fitte groep in feb 2019 beginnen aan doel 2 promotie afdwingen.