4 - 2

Fortissimo JO19-1

1e klasse 04

10 november 2018 12:30

Na de domper van vorige week ( 3-0 voor 4-4 eindstand) tegen Eldenia. Speelde SKV vandaag weer thuis tegen Fortissimo. Winnen was het devies om bij de bovenste 3 plekken te blijven staan. Het is erg spannend in deze competitie met 5 ploegen die strijden voor de plekken 1tm3 die recht geven op plaatsing voor een plek in de kampioenscompetitie in het voorjaar. Fortissimo speelt wisselvallig dit jaar en was een ploeg die te pakken moest zijn.

Met slechts 11 fitte spelers en 4 half fitte wissels begon SKV goed aan de wedstrijd. Fortissimo kreeg geen kans om op de bouwen en met gelegenheids spits Lars kwamen er kansen. Het duurde tot minuut 25 voor de verdiende 1-0 viel. Uit een hoekschop van Anne kwam de bal ongelukkig op de knie van een verdediger van Firtissimo terecht en eigen goal. 1-0 vlak daarna een goede aanval en Mattheüs stond op de goede plek voor de 2-0. Vlak voor rust uit een corner van Anne en weer was Mattheüs alert en bij de eerste paal was het 3-0 en rust.

Zelfde stand als vorige week dus nog maals het strijdplan voor de tweede helft doorgenomen. Rustig blijven als ze druk zetten. Veld niet te groot en je niet terug laten dringen. Vooruit om druk op de bal te houden. Eerste kans na de rust was voor SKV. Goede steekbal van Mattheüs op Nico ( eerste basisplaats na zijn kruisbandblessure) en alleen voor de keeper. Hij had zelf moeten gaan maar gaf de bal op Lars helaas geen 4-0.

Direct daarna een geweldige aanval van Fortissimo. Goede voorzet vanaf de rechterkant op het hoofd van de spits maar met een katachtige redding wist Niels een doelpunt te voorkomen.

Het spel van SKV ging zienderogen achteruit .Slordig aan de bal en uit positie. Gat tussen aanval en verdediging was 60 meter en dat is veel te veel. Met nog een kwartier te gaan een vrije trap voor Fortissimo vanaf een meter of 30. Die ging er prachtig in. 3-1
Vlak daarna ging de niet fitte en dus invaller Stijn er op volle snelheid langs. Alleen door een overtreding kon hij worden gestuit. Strafschop en Jasper ging achter de bal staan. Deze keer ging de bal er feilloos in. 4-1 en einde wedstrijd.tich scoorde Fortissimo nog 1 keer. Een terugspeelbal op Niels hobbelde over zijn voet heen en toen was het voor de spits een klein kunstje om te scoren.

Goede overwinning na een  prima eerste helft. Volgende week Spero uit. Daar winnen en de kampioenspoule komt dichtbij.