J015-3 speelt gelijk in spectaculaire streekderby

1 - 1

SKV JO15-3

3e klasse 04

24 november 2018 10:00

Vandaag alweer wedstrijdnummer 8 van de najaars competitie. De Jo15-3 moest het opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst Bennekom die nog kampioen kon worden.
Het werd een wedstrijd waarin van alles gebeurde, een echte streekderby. Vandaag was Abel van de Jo15-4 in ons team ingedeeld en zal de rest van het seizoen bij ons blijven voetballen. Abel van harte welkom. Ook Jasper was na een lange afwezigheid, vanwege een blessure, weer van de partij. Uiteindelijk heeft hij de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog meegedaan. Lucas (blessure) en Ivar (dammen) waren afwezig.

Tijdens de wedstrijd bespreking kregen de jongens te horen hoe zij Bennekom moesten aanpakken. Vorige week was er iemand van ons naar de wedstrijd WAVV –Bennekom gestuurd om de speelwijze van Bennekom te bekijken. Zij spelen met een snelle linksbuiten, een goede middenvelder en zij bouwen van achter uit op. De verdediging was hun zwakke plek.
De jongens moesten ervoor zorgen dat Bennekom niet kon opbouwen en Joris moest de linksvoor uitschakelen. Tevens moest er druk op de verdedigers gezet worden.

De wedstrijd was nog niet begonnen of de ene zwakke bal naar de andere volgden elkaar erg snel op. De aanvallers van Bennekom liepen makkelijk door ons verdediging heen en ook onze keeper was het spoor even helemaal bijster. Het resulteerde ook in een 1 – 0 voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Bart. JO15-3 was het even helemaal kwijt. Een afstand schot werd door onze keeper Ezra onschadelijk gemaakt en de bal belandde direct daarna ook nog een keer boven op de lat. Het had zomaar 3 – 0 kunnen staan maar JO15-3 leefde nog.

De spelers van Bennekom gingen soms te hard het duel in waardoor Martijn uiteindelijk geblesseerd het veld moest verlaten. Hij kon gelukkig de 2e helft weer meedoen.
De scheidrechter liet het in eerste instantie maar toe en liet soms ook onze spelers, die geblesseerd op de grond lagen, gewoon liggen. Hij legde het spel niet stil.
Dit leidde tot veel gemopper vanaf de kant van SKV waardoor de scheidsrechter even naar de kant kwam gelopen met de mededeling “nog een keer en je kunt vertrekken”.

Inmiddels stonden er alweer 15 minuten op de klok en eindelijk begon JO15-3 te voetballen. Abel had Martijn inmiddels vervangen en begon als linksvoor.
Hij was gelijk dreigend en kreeg een aantal kansen maar of de keeper stond op de goede plaats of de bal ging net over of naast. In de 19e minuut stuurde Bart Luke weg maar zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. Bennekom kwam er ook soms nog gevaarlijk uit maar Ezra, die zich ook weer had herpakt, hield zijn doel schoon.
Sebastiaan en Thom moesten veel werk op het middenveld verrichten. Joris had de snelle linksvoor onder controle en ook Sem had, na een zwakke start, alles weer onder controle.
Ook Matthijs, Ryan en Jorna werkten hard op het middenveld. Loeck bracht vanaf rechts ook veel gevaar. De verdedigers van Bennekom hadden veel moeite om onze aanvallers af te stoppen.

In de 2e helft waren de eerste kansen voor de JO15-3. Luke in de handen van de keeper, Abel in het zijnet en weer Luke die uit de draai hard in de hoek van het doel schoot maar de keeper haalde de bal met zijn hand uit het doel (mooie redding). Hierna had Bennekom tien minuten een licht overwicht en keer op keer kwamen er kansen maar het lukte niet om de 2 –0 binnen te schieten.
Ezra haalde ook een paar ballen eruit en soms moest hij dat grabbelend doen. Tien minuten voor tijd werd Jorna gewisseld en kwam er een extra aanvaller (4e) bij. Het was nu alles of niets.
Weer werd via de linkerkant een aanval opgezet en Abel kwam even vrij en schoot de dik en dik verdiende 1 – 1 binnen. Wat was iedereen blij. Nog vijf minuten.
Twee minuten voor tijd speelde Luke zich vrij en werd in het strafschopgebied getackeld. Penalty..... nee de scheidrechter zegt niets aan de hand ondanks dat iedereen kon zien dat het een 100% penalty was (tja Bennekom...).

Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde. Er werd een verdiend punt mee naar Wageningen genomen en Bennekom kon het kampioenschap vergeten.

Ik ben trots op de jongens. Ondanks de slechte start hebben zij weer hard gewerkt en dit leidde tot het vijfde gelijkspel in zes weken. Volgende week dan maarde drie punten tegen de nummer 5 Kesteren ophalen. De wedstrijd begint op de Zoom om 10:00 uur. Het is de laatste thuiswedstrijd van het jaar.... dus ouders kom allemaal kijken en moedig jullie kinderen aan.