Jo 19-1 maakt het zichzelf onnodig lastig maar wint wel

1 - 2

SKV JO19-1

1e klasse 04

6 oktober 2018 14:30

Na de ruime 9-3 overwinning vorige week tegen Lunteren JO 19-1 stond er een uitwedstrijd tegen RKHVV JO 19-1op het programma. Een hele belangrijke wedstrijd tegen een ploeg waarvan te verwachten was dat ook zij mee konden doen voor de belangrijke eerste drie plekken in de competitie. Plekken die het recht geven om in het voorjaar mee te mogen doen in de kampioenspoule.

In de eerste 10 minuten bleek inderdaad dat RKHVV een goed voetballende ploeg was die durfde op te bouwen en achterin risico durfde te nemen. Tot kansen wisten ze niet te komen omdat SKV vandaag heel goed " stond" . Onder aanvoering van een geniale Lars, in de rug perfect gesteund door Mauro, was het SKV dat voor de rust al minimaal 3 keer had moeten scoren. Er was uiteindelijk een strafschop nodig. Jasper schoot hem prima binnen.
Niks aan de hand. Niels had geen bal tussen de palen gehad.

Na de rust zelfde spelbeeld. Vooral Coen speelde erg goed in die fase en weer hadden we de kansen moeten benutten. Uiteindelijk weer een standaard situatie. Anne draaide de bal scherp in en Coen stormde naar de 11 meter stip een kopte de bal snoeihard in de verre hoek. Een perfecte goal. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Zeker als je ziet welke enorme kansen we lieten liggen op de 3 en 4 nul.

RKHVV ging alles of niets spelen en gooide er een vierde spits bij. SKV kwam onder druk te staan en ging slordiger spelen. Wat 80 minuten goed ging ging nu minder. Nog steeds geen schot tussen de palen maar hij kan natuurlijk altijd een keer verkeerd vallen. En dat gebeurde in de 90 minuut. Een voorzet van de rechterkant kwam ongelukkig op het hoofd van de weer herstelde Sjoerd terecht en die kopte de bal prima binnen achter zijn eigen. Doelman helaas. 1-2 met nog 3 minuten. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar uit een hoekschop voor RKHVV viel de bal pardoes op de borst van Stijn. Hands oordeelde de warrig leidende scheidsrechter en dus een strafschop voor RKHVV. De wanhoop sloeg toe bij de spelers en staf van SKV. Het zal niet waar zijn. Geen schot op goal en dan toch 2 punten laten liggen? Het was echter Niels die de strafschop wist te keren en het was gelijk afgelopen . 3 hele belangrijke punten en met 7 uit 3 staat de ploeg er goed voor. Het missen van de kansen is wel een dingetje. Moeten we maar weer op gaan trainen.

Top gespeeld en onnodig moeilijk gemaakt in de laatste 5 minuten.