1e klasse A

25 mei 2019 12:15

Scheidsrechter

P.H. (Paul) Wijnberg

Westervoort – Mensen die verzot zijn op spanning en sensatie kiezen vaak voor een film waarin deze ingrediënten aanwezig zijn. Een alternatief zou zijn om wedstrijden van SKV 2 te bezoeken, want die staan bijna altijd bol van die onderdelen. Ook afgelopen zaterdag droop de spanning op Sportpark Hamerden ervan af. De climax volgde diep in de 2e helft.

Het grootste deel van de wedstrijd had SKV de roodzwarten van AVW’66 in haar greep. Qua balbezit troefden de Wageningers vooral de 2e helft de Westervoorders fors af, maar dat is nog steeds geen garantie voor winst. De eerste helft stond in het teken van een dominant AVW’66, dat zich weinig doelrijpe kansen kon scheppen. Een van de beste mogelijkheden was nog voor SKV-er Niels Spijker, die op aangeven van Luuk van de Valk  de doelman van AVW’66 op zijn weg vond. Drie minuten voor het rustsignaal was de concentratie bij de Wageningers even weg en AVW’66 profiteerde met een 2e doelpunt. In de 42e minuut verzilverde een AVW speler de tweede kans voor zijn team: 2-0. Halverwege de eerste helft was AVW’66 uit een counter al op 1-0 gekomen.

Na de pauze voerde SKV het tempo op en dat zorgde ook voor kansen. Na een aantal gemiste kansen schoot Berry van de Poll de aansluitingstreffer binnen (2-1). SKV moest winnen voor lijfsbehoud en ging opzoek naar meer…. even later kopte een speler van AVW’66 ongelukkig in eigen doel (2-2) na een fair duel met Matthijs Klaassen. SKV rook bloed en bleef aanvallen. Na een schitterende aanval was het Matthijs Tersteeg die de verdiende en bevrijdende 2-3 binnen schoot. Het op hun tandvlees lopende AVW’66 geloofde het toen wel. SKV liep uit na een eclatante overwinning (2-6) met doelpunten van Omar Mes en tweemaal Berry van de Poll die daarmee zijn goede optreden bekroonde met een hattrick.

Uiteindelijk kreeg SKV toch nog hetgeen waarvoor men gestreden had…... een overwinning en nog belangrijker…..Lijfsbehoud en verlenging van de reserve 1e klasse!! Chapeau..!!

Doelpunten:
Onbekend 1-0 ; Onbekend 2-0, Rust

Berry van de Poll 2-1; eigen doelpunt 2-2; Matthijs Tersteeg 2-3; Berry van de Poll 2-4; Omar Mes 2-5 en Berry van de Poll 2-6