3 - 3

SKV O21-1

Groep 1 poule K

8 oktober 2018 20:30

Sinds lange tijd doet SKV dit seizoen weer mee aan een beloftencompetitie voor teams met spelers die niet ouder zijn dan 21 jaar. SKV O21 is ingedeeld in een poule met 3 andere ploegen, te weten Eldenia (Arnhem), VDZ (Arnhem) en CSV Apeldoorn. Afgelopen maandag stond de eerste poulewedstrijd tegen Eldenia op het programma. Na een doelpuntrijk duel (3-3) pakte SKV alsnog de eerste overwinning door de strafschoppen net iets beter te nemen dan Eldenia (5-4).

Alle begin is moeilijk

SKV O21 ging onder leiding van Nico Mostert, Henk Lagerweij en Marc Looijen met een mooie selectie op pad, met spelers uit JO17, JO19, SKV 1, 2 en 3. Vol goede moed en enthousiasme begonnen de SKV’ers aan de warming-up op het mooie hoofdveld van Eldenia. Helaas bleek daarna al snel dat de organisatie een niet onbelangrijk detail over het hoofd had gezien. Uitgerekend in de week van de scheidsrechter was het aangekondigde arbitrale trio in geen velden of wegen te bekenen. Na spoedoverleg bood Henk Lagerweij aan om te fluiten, en met hulp van 2 assistenten, waar Marc Looijen er een van was, kon 10 minuten later dan alsnog gepland worden afgetrapt. Dikke pluim voor Henk en Marc, en natuurlijk een dikke onvoldoende voor de organisatie.

Een wedstrijd met twee gezichten

De eerste helft was duidelijk voor SKV. Met een goede organisatie en veel diepgang door met name Abbas Kone en Gloire Da Rosa creeerde SKV in het eerste half uur een aantal mooie kansen. Toch was het Eldenia dat na een half uur in 5 minuten twee keer keihard toe sloeg, 2-0. Vlak voor rust kwam SKV terug in de wedstrijd na een miraculeuze kopbal van Jelle van Kerkhof. Ruststand 2-1.

De tweede helft was er een optisch overwicht voor Eldenia, maar met veel strijd en passie wist SKV zich elke keer onder de druk uit te voetballen. En meer dan dat. Uit een snelle counter wist Mattheus Pontes met een droge knal van 20 meter de 2-2 op het scorebord te schieten. Niet veel later krulde Anne van der Meulen een vrije bal prachtig in de korte hoek. 2-3. Helaas kon SKV deze stand niet vasthouden, vlak voor het verstrijken van de 90 minuten lukte het Eldenia nog de 3-3 binnen te schieten.  In de aansluitende penaltyreeks (niet via het ABBA syteem trouwens) maakte SKV geen fout, en wist Youri Looijen een penalty te stoppen. Winst voor SKV dus.

Lars Dolphijn

Na een zeer sportieve wedstrijd, maar wat wil je ook met zo’n scheids, ging het in de laatste minuuut van wedstrijd nog mis voor de grote motor van het team Lars Dolphijn. In een kopduel kwam hij onzacht in aanraking met twee spelers van Eldenia. Na een bezoek aan de huisartsenpost was de conclusie helaas een (lichte) hersenschudding. Lars beterschap.

De volgende wedstrijd in deze poule is een thuiswedstrijd op maandag 29 oktober om 20.00 uur tegen CSV Apeldoorn.