8'
55'

Groep 1 poule K

19 november 2018 20:00

In de 3e wedstrijd van de Beltona competitie moest de O21 van SKV de strijd aan gaan tegen VDZ O21. De papieren vooraf: SKV had 1x gewonnen en 1x gelijkgespeeld(en gewonnen na strafschoppen, wat 2 punten oplevert). VDZ had 1x verloren en 1x gewonnen. SKV trad aan met een mix van SKV 1,3, JO19 en JO17.

Er ontspon zich een wedstrijd in hoog tempo waar het spel op en neer golfde. Bij beide teams 11 spelers die wilden winnen en daar vol voor gingen. Natuurlijk brengt dat veel fouten met zich mee maar het resultaat was een aantrekkelijke wedstrijd.

Al na 8 minuten kwam SKV op voorsprong. Een combinatie door het midden bereikte Tijmen die de bal neerlegde voor Jente. Met een streep van 30 meter liet hij de VDZ keeper kansloos; 1-0. Het spel golfde op en neer en na 15 minuten was de 1e aanval van VDZ meteen raak. Een mooie opening op rechts werd voor gegeven en de voorzet werd netjes binnen geschoten; 1-1.  SKV kreeg niet goed grip op de wedstrijd en creëerde weinig kansen. Indem voor VDZ dus de ruststand was een logische 1-1.

Na de rust, met Jermain voor Anne, was er een dominerend SKV wat bepaalde wat er op het veld gebeurde. In de 55e minuut resulteerde dit in een verdiende voorsprong. Jermain sneed een corner vanaf rechts heerlijk aan en Sjoerd kopte bij de 1e paal keihard raak voor de 2-1. Coen en Ali kwamen Jeroen en Mauro vervangen en SKV behield het beste van het spel en domineerde de wedstrijd. Uitblinker Matheus zette Tijmen met een prachtige steekpass één op één met de keeper en even later wist hij net Jelle niet te bereiken. Nadat Sjoerd 5 minuten voor tijd, met zijn 1e overtreding in de wedstrijd, met geel 5 minuten naar de kant moest, was het VDZ dat direct profiteerde. De vrije trap werd doorgekopt en het was 2-2. SKV was van slag en mocht niet klagen dat de bal even later niet op de stip ging na een duel in 16. Gevolg was een 2-2 eindstand met strafschoppen via het ABBA systeem.

VDZ trof na de 1e rake strafschop 2x de lat boven de imponerende SKV doelman Tom. SKV stelde daar 3 rake strafschoppen tegenover. Toen Tom de laatste  VDZ strafschop stopte kon Lukas rustig adem halen. De 2 punten waren binnen en hij hoefde de laatste strafschop niet meer te nemen.

Wederom reclame voor het jeugdvoetbal met een uitstekend arbitraal trio en 2 teams die sportief strijden voor de winst. Het was koud langs de lijn en dat zal op dinsdag 11 december niet anders zijn als het JO 21  thuis aantreedt tegen Eldenia. Het is echter meer dan de moeite waard om te komen kijken.