MO17-1 speelt gelijk tegen hoofdklasser VDZ 2 – 2 (0 – 1)

VDZ MO17-1

24 februari 2018 12:30

Onbekend

Vandaag stond alweer de 4e oefenwedstrijd op het programma. De meiden moesten het opnieuw opnemen tegen een hoofdklasser (VDZ uit Arnhem)
Nadat de vorige oefenwedstrijd met een 6 – 0 overwinning werd afgesloten, stonden de meiden vol vertrouwen klaar voor de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie start.
Vandaag waren Eva, Belle, Romy en Mees afwezig en deden Maaike (MO15-1) Marieke (MO17-2) en Eva (VR2) met ons mee. Meiden bedankt voor het meedoen
Jack (vader van Amer) was na een lange periode met blessureleed gelukkig weer van de partij en heeft een prima wedstrijd gevlagd.

Het was vandaag erg koud (voor het gevoel een paar graden onder nul) en er stond een schrale oostenwind. Wij hadden de wind eerst tegen en derhalve ook een 12e speler.
VDZ zette ons slim vast op eigen helft en wij konden daar moeilijk onderuit voetballen mede door de sterke wind. Amber had de eerste 15 minuten de handen vol aan de rechterspits
die keer op keer diep werd gestuurd. Even was Amber de adem kwijt maar herstelde weer redelijk snel. De wedstrijd speelde zich voortdurende op het middenveld af en alle aanvallen van VDZ strandde
op de 16 meter en als er een bal door heenging stond daar altijd nog onze keepster Maaike. Weer stond onze verdediging als een huis dit keer onder aanvoering van Fennie.
Bregje speelde op de plek van Fennie (centrale middenvelder) en deed dit voor de 1e keer erg goed. Een kwartier voor tijd liet zij zich wisselen omdat zij weer even op krachten moest komen.
Vlak voor rust kwam VDZ op voorsprong. Een hoge bal, gedragen door de wind, kon Maaike net uit het doel slaan maar de bal viel precies voor de voeten van een aanvaller van VDZ die makkelijk kon binnentikken.

De 2e helft had de MO17-1 de wind mee en nu waren de rollen omgekeerd. VDZ kwam onder druk te staan en Sanne gaf het eerste waarschuwingsschot tegen de buitenkant van de paal.
Sanne zat aan de rechterkant een beetje “op slot” en na 10 minuten ging zij linksvoor lopen. Vanaf dat moment was er steeds gevaar en had haar tegenstander het een half uur erg lastig.
Sanne kon de 1 – 1 maken na een mooie aanval die hieraan vooraf ging en kort hierna was zij dichtbij haar 2e doelpunt maar haar schot ging over. Bijna schoot Lianne de bal in eigen doel maar door de gil van haar was
Maaike meteen alert en kon de bal net voor de lijn tegenhouden (Pffff dacht Lianne).
Door achterin niet alert genoeg reageren maakte VDZ de 1 – 2. Gelukkig kon de MO17-1 vlak voor tijd nog de 2 – 2 binnenschieten. Omdat de keepster de bal losliet kon Mirjan de bal binnenschieten.
Fennie werd na een mooie aanval alleen voor de keeper gezet maar haar schot ging naast het doel. Dit zou ook niet verdiend zijn geweest. De teams waren aan elkaar gewaagd en met een gelijkspel
konden beide teams tevreden zijn.

Het was een nuttige wedstrijd en iedereen toonde veel inzet. Wij kunnen met vertrouwen met de competitie starten. Deze start gelijk al met een kraker op zaterdag 10 maart. Bennekom komt dan naar De Zoom.