MO17-1 komt, ondanks verlies, in het nieuwe jaar goed uit de startblokken 1 – 3 (1 – 1)

SKV MO17-1

1 - 3

SVHA VR1

20 januari 2018 10:00

Vandaag moesten de meiden het opnemen tegen SVHA MO17-1. Zij spelen in de hoofdklasse en zijn 5e geworden. Zo konden wij zien waar de MO17 nu precies staat en of er vooruitgaan is geboekt na een ongelukkig verlopen najaarscompetitie.
Het antwoord is ja, de MO17-1 heeft duidelijk vooruitgaan geboekt en zijn ook fysiek sterker geworden. Teuta en Belle waren helaas niet aanwezig. Maaike de keepster van de MO15-1 en Marieke deden met ons mee. Marieke komt van de MO17-2
en traint de rest van het seizoen met ons mee. Zij doet in ieder geval ook alle oefenwedstrijden mee.

De 1e kans was voor SVHA maar door goed uitkomen van Maaike bleef de 0 op het scorebord. Maaike had veel te doen en keepte een erg goede wedstrijd. Kort hierna een goede kans voor de MO17-1 maar de voorzet werd door iedereen gemist.
Een minuut later (5e minuut) was het Bregje, na een mooie bal van Fennie, die beheerst de 1 – 0 maakte. Lang konden de meiden niet van de voorsprong genieten. Een mooie aanval van SVHA werd beheerst afgerond. De bal werd in de uiterste linkerhoek geschoten.
In de 14e minuut schoot Bregje voorlangs. Een goed genomen corner werd door Romee net naast gekopt en  zij schoot ook nog een keer tegen de paal.

De laatste 15 minuten ging het tempo een beetje naar beneden en gebeurde er niet veel meer. Zoals altijd stond onze verdediging als een huis, de middenvelders liepen vele meters en de drie spitsen maakten, met name in de 1e helft, de verdedigers van SVHA knap lastig.
Er stonden twee hele goede verdedigers die elke keer knap corrigeerde en/of op het juiste moment instapten.

In de 2e helft was dit keer SKV dichtbij een doelpunt maar Romee schoot de bal voorlangs. In de 9e minuut een vrije bal van SVHA die goed in de 16 meter werd gebracht. Maaike kon in 1e instantie redden maar in de rebound maakte SVHA de 1 – 2.
Tien minuten voor tijd maakte SVHA na een mooie aanval de 1 – 3.
Kort hierna had Fennie de kans op de 2- 3. Zij stond alleen voor de keeper maar schoot de bal net naast het doel. Ondanks de twee doelpunten achterstand bleef de MO17-1 op zoek naar de anschluss treffer maar  deze kwam helaas niet.

Veel inzet met goed voetbal maar SVHA was net iets doeltreffender en in de 2e helft iets beter dan onze meiden.

Wij zijn 2018 goed begonnen. Klasse meiden!!

Zaterdag 27 januari een oefenwedstrijd tegen Redichem MO17-1 aanvang 13:00 uur in Heelsum
Zaterdag 3 februari een oefenwedstrijd tegen SDVB MO17-1 aanvang 12:30 uur in Barneveld
Zaterdag 10 februari een oefenwedstrijd thuis tegen Eldenia MO17-1 aanvang 10:30 uur