SKV verliest oefenduel van Ajax AFC 2

2 - 5

Ajax AFC 2

13 januari 2018 15:00

SKV speelde op zaterdag 13 januari 2018 zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de tweede seizoenshelft. Tegenstander was het sterke Ajax AFC-2!

Het eerste half uur van de wedstrijd waren de Amsterdammers steeds net een tik te snel voor SKV. Het tweede team van de amateurtak van Ajax - dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse - was heer en meester op het veld. Na een kwartier spelen werd het dan ook 0-1 en na een half uur spelen zelfs al 0-2 uit een hoekschop. Niet lang hierna stond, na een fraai afstandschot, zelfs al 0-3 op het scorebord. Oei!

Toch was de wedstrijd nog niet gelopen. Vooraf had de elftalleider van Ajax al gezegd dat het team in bijna elke wedstrijd op voorsprong komt, om dan alsnog punten te laten liggen. SKV rechte dus zijn rug en vanuit een counter kreeg het zowaar zijn eerste kans, waaruit Ludo Oosting tien minuten voor rust de 1-3 maakte. Een paar minuten later kon de bal weer de diepte in worden gespeeld en ditmaal kwam Tijmen Remijnse alleen voor de Amsterdamse doelman. Ook hij faalde niet, zodat de ruststand werd bepaald op 2-3.

SKV startte na rust sterk. De blauwhemden hadden het eerste kwartier, twintig minuten veelvuldig de bal, maar kreeg slechts een paar kansjes voor de gelijkmaker. Zo was Bart Silvius een keer gevaarlijk, maar zijn schot ging hoog over. Ook Ludo Oosting kwam nog een keer tot een uithaal, maar zijn knal ging net naast. Omdat ook SKV-keeper Gijs Vossen nog een knappe redding op een inzet van Ajax wist te verrichten, bleef de tussenstand 2-3.

Met nog acht minuten op de klok ging ook Ajax weer in de aanval. Ditmaal werd er wel gescoord en werd het 2-4. Na de aftrap die nu volgde leed SKV iets te makkelijk balverlies, waarna er amper een minuut na de vorige treffer nogmaals door de Ajacieden werd gescoord. De 2-5 was ook de eindstand van deze oefenwedstrijd, waarbij nog valt op te merken dat bij SKV na lange tijd weer Ralph Brugman, Ivo van den Hurk en Sem Dijkema meededen.